Over mij

In de ban geraakt van het kralen maken…..
Een gekke wending in mijn leven, want ik werk ook bij de AVRO. Al 25 jaar. Eerst als presentatrice van de actualiteiten-rubriek Televizier en van het succesvolle middagprogramma Service Salon, later bij Netwerk en EenVandaag. Als verslaggever, onder meer in Zuid-Soedan.

Vlucht uit Dafur

Vlucht uit Dafur

Vrouw met kind op ezel

Onzekere bestemming...

Amanda in tent

Dit is mijn onderkomen in Zuid-Soedan..

Vader en kinderen onder zeil

Hiermee moet deze vader en zijn kinderen het doen.

vrouw schept water

Zelfde week en plaats: nauwelijks water...

man troosteloos in regen

..en regen, uren achtereen.

(Zuid-Soedan, september 2003)

Al die jaren ben ik vast overtuigd dat ik dat werk tot mijn pensioen zal doen, maar dan ontdek ik opeens een heel andere wereld: de fascinerende wereld van glas! En die laat mij niet meer los. Na mijn eerste workshop glas branden wil ik een volgende. En nog een volgende, en eigenlijk wel elke dag. Zelf aanschaffen van alle apparatuur is dan een kleine maar allesbepalende stap. Want vanaf dat moment gaat zo’n beetje elke vrij moment naar mn brander. Die brander werkt als een magneet. Afspraak met vrienden? Hmmm…..dan kan ik niet branden. Pas volgend jaar op vakantie? Geen punt, dan kan ik tenminste achter m’n brander! Shoppen? Vond ik dat ooit leuk? Nee, kralen maken moet ik, en het geld dat ik bespaar steek ik nu in glas.

Ik werk nog steeds met veel plezier bij de AVRO. Maar sinds kort part-time. Zodat ik van mijn tweede passie serieus werk kan maken. Een stap waarvan ik best slapeloze nachten heb gehad, maar soms moet je een risico durven nemen en proberen de toekomst naar je hand te zetten.

Mijn bedoeling is dus heel veel mooie kralen en sieraden te maken. Ze staan in mijn Webshop, in de hoop er u en anderen een plezier mee te doen.