Over Mij

In de ban geraakt van het kralen maken…..
Een gekke wending in mijn leven, want ik werkte bij de AVRO. Ruim 25 jaar. Eerst als presentator van de actualiteiten-rubriek Televizier en van het succesvolle middagprogramma Service Salon. Later bij Netwerk en EenVandaag, als verslaggever, onder meer in Soedan.

Vlucht uit Dafur

Vlucht uit Dafur

Vrouw met kind op ezel

Onzekere bestemming…

Amanda in tent

Dit is mijn onderkomen in Zuid-Soedan..

Vader en kinderen onder zeil

Hiermee moet deze vader en zijn kinderen het doen.

vrouw schept water

Zelfde week en plaats: nauwelijks water…

man troosteloos in regen

..en regen, uren achtereen.

(Zuid-Soedan, september 2003)

Al die jaren was ik vast overtuigd dat ik dat werk tot mijn pensioen zou doen, maar dan ontdek ik opeens een heel andere wereld: de fascinerende wereld van het glas! En die laat mij niet meer los. Na mijn eerste workshop glas branden wil ik een volgende. En nog een volgende, en eigenlijk wel elke dag. Het kopen van een eigen branderset is dan een logische, maar ook allesbepalende stap. Want vanaf dat moment gaat zo’n beetje elk vrij moment naar mn brander. Die brander werkt als een magneet. Afspraak met vrienden? Hmmm…..dan kan ik niet branden. Pas volgend jaar op vakantie? Geen punt, ik kan immers achter m’n brander! Shoppen ooit leuk? Nee, kralen maken wil ik, en het geld dat ik bespaar steek ik nu in glas.

Geleidelijk aan ben ik gestopt met mijn werk voor de AVRO. Zodat ik van mijn tweede passie serieus werk kon maken. Een stap waarvan ik best slapeloze nachten heb gehad, maar soms moet je een risico durven nemen en proberen de toekomst naar je hand te zetten. In 2012 nam ik definitief afscheid van het journalistieke werk. Collegae en vak mis ik eerlijk gezegd wel, maar er staat erg veel tegenover.

Mijn dagen staan nu hoofdzakelijk in het teken van mooie kralen en sieraden maken. U vindt ze in mijn Webshop, en ik hoop natuurlijk u en anderen er plezier mee te doen.