Zo begon het

Het begon allemaal in 2006 met…..
……. een workshop sieraden maken in een kralenwinkel in Hilversum.
Ik was altijd al dol op alles wat glimt, maar ik had nog nooit een stap in zo’n zaak gezet. Gek werd ik, toen ik al die kralen zag. En vreselijk hebberig ook! Binnen no time had ik een fikse hoeveelheid kralen in een bakje, en begon ik aan mijn eerste zelfgemaakte ketting: een soort kopie van een heuse Otazu die ik een paar maanden eerder voor een fiks bedrag had gekocht.

Ik was enorm in mijn nopjes met mijn zelfgemaakte kopie: die deed voor weinig geld niet veel onder voor het origineel, zeg zelf.
En dan kom ik er achter dat je die kralen ook zelf kunt maken. ‘t Is super simpel: je smelt de punt van een glasstaaf, windt het gesmolten glas rond een soort spaak, en door die spaak continu te blijven draaien, krijgt het glas een ronde vorm. Als alles is afgekoeld heb je een kraal.
Twee workshops verder ben ik zo enthousiast dat ik de spullen koop om thuis te kunnen branden. Het is dan september 2007.
Mijn man zou de lente erop een schuurtje voor me bouwen en om de winter te overbruggen zit ik met mijn spullen bij de kachel in de kamer.
Dat schuurtje is er nooit gekomen, want mijn stekje in de kamer was uitgegroeid tot een serieuze werkplek met alles erop en eraan. Daar wilde ik voor geen goud meer weg.