FAQ

Hier vindt u vragen en antwoorden over

 • Hulp bij het winkelen
 • Verzendprocedure
 • Algemene Voorwaarden
 • Prijzen en materialen

Hulp bij het winkelen: hoe kan ik bestellen?
Om te kunnen bestellen moet u zich aanmelden als klant, zodat uw klantgegevens (zoals naam, adres, e-mailadres) bij mij bekend zijn.
Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Als u al klant bent, kunt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Bestellen: stap voor stap

 • Ga naar het artikel in de webshop
 • Vink – indien van toepassing – aantal en eventuele verdere opties aan
 • Klik dan op de knop ‘bestellen’
 • U ziet de foto met het artikel ‘heen en weer gaan’: dit betekent dat het artikel in uw winkelmandje is geplaatst.
 • Winkel verder of ga naar ‘afrekenen’
 • Kies dan de wijze van verzending
 • Onderaan de pagina vindt u de link naar de algemene voorwaarden en de knop ‘bestellen’
 • Via deze laatste knop voltooit u uw bestelling
 • U ziet het overzicht van uw bestelling
 • U ontvangt per e-mail een orderbevestiging en de betalingsgegevens

Betaling van uw bestelling gaat bij vooruitbetaling, door overschrijving per bank/giro.

Zo spoedig mogelijk na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling verzonden per PostNL, tenzij u heeft aangegeven uw bestelling te willen ophalen (in Laren, bij Hilversum). Maakt u in dat geval een afhaal-afspraak via Mail Me.

Wat kan ik doen als bestellen in de webshop niet lukt?
Lukt het bestellen niet, mailt u dan gerust uw wensen via Mail Me.
Vermeld bij voorkeur ook uw telefoonnummer. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Verzendprocedure
Dit gebeurt met PostNL (bubbeltjes-enveloppe), de kosten daarvoor bedragen € 2,00.
De kosten voor het verzenden van een cadeau- of workshopbon bedragen € 1,00.

Past uw aankoop niet door de brievenbus en kan deze alleen als pakketje worden verstuurd, dan bedragen de kosten € 6,75.
Voor aangetekende verzending bedragen de kosten € 8,05.
Genoemde tarieven gelden voor verzending binnen Nederland.

Verzenden gebeurt voor eigen risico van de klant. Webshop Amanda Spoel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, vermist raken of diefstal tijdens de verzending.

Algemene Voorwaarden
Onderstaande voorwaarden gelden voor alle bestellingen bij AmandaSpoel.nl

– Betaling
Nadat u heeft besteld, dient u het bedrag van uw aankoop binnen 5 werkdagen te voldoen. Dat kan via overboeking op IBAN NL98 INGB 0004 5209 78, t.n.v. Mw. A.A.I. Spoel, Laren.

Ook bij artikelen die op uw verzoek speciaal voor u worden gemaakt, geldt dat het bedrag van de bestelling vooraf dient te worden voldaan.

– Levertijd
Zodra ik uw betaling heb ontvangen wordt uw bestelling zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 dagen werkdagen, verstuurd via PostNL. Tenzij anders is afgesproken. U krijgt per e-mail bericht wanneer uw bestelling is aangeboden bij PostNL.

Bij bestellingen die op uw verzoek speciaal voor u worden gemaakt geldt dat vooraf met u wordt afgesproken hoeveel dagen gemoeid zullen zijn met het maken van uw bestelling.

– Verzendprocedure
De hierboven vermelde verzendprocedure maakt onderdeel uit van de algemene voorwaarden.

– Persoonlijk ophalen
Desgewenst kunt u uw bestelling ook ophalen. U kunt dat bij uw bestelling via de webshop aangeven. Er worden dan geen verzendkosten gerekend. Ook bij ophalen geldt dat het bedrag van uw aankoop vooraf moet worden overgemaakt.
Bij ophalen maakt u gebruik van Mail Me om een ophaal-afspraak te maken. U ontvangt dan het ophaal-adres (in Laren, bij Hilversum).

– Ruilen of retourneren
Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn met uw aankoop, dan mag deze -mits ongebruikt- in de originele verpakking binnen 5 werkdagen worden teruggestuurd.

Stuur uw naam, adres en rekeninggegevens mee, zodat ik het bedrag van de aankoop aan u kan retourneren. Verzendkosten voor het ruilen en retourneren zijn voor uw eigen rekening. Neemt u s.v.p. altijd voordat u iets terug stuurt contact met mij op, via Mail Me.

Een aankoop die op uw verzoek speciaal voor u is gemaakt, kan niet worden geretourneerd.

– Workshops en Vrij branden (zelfstandig glaskralen maken)
Minimumleeftijd voor het volgen van een workshop is 16 jaar.
Minimumleeftijd voor vrij branden (zelfstandig glaskralen maken) is 18 jaar.
Het volgen van een workshop en vrij branden is volledig voor risico van de klant.
Deelnemers zijn gehouden de aanwijzingen over veiligheid bij het branden op te volgen.
Uw plaats in de workshop is definitief zodra uw betaling door mij is ontvangen. 
Na het boeken van een workshop dienen de kosten binnen 5 dagen te worden voldaan, tenzij anders is afgesproken. Een aanbetaling van de helft van het verschuldigde bedrag voor de workshop(s) is ook toegestaan. Het restant kunt u dan op de workshopdag contant voldoen.

– Privacy
AmandaSpoel.nl geeft geen persoonsgegevens door aan derden. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van het verwerken van uw bestelling of toezending van informatie indien u heeft aangegeven daarop prijs te stellen.

– Prijzen en materialen
De prijzen voor de artikelen worden bepaald aan de hand van het ontwerp, de tijd die met het maken is gemoeid (soms 30-75 minuten voor 1 kraal) en de gebruikte materialen (zilverglas, zilverfolie, goudfolie, murrini’s e.d.). Veel decoratie-materiaal maak ik zelf. 
Het gebruikte glas is veelal Italiaans Murano-glas, zilverglas van het merk Double Helix, en glas van de merken CIM en Reichenbach.

Alle kralen worden in een speciale oven via een speciaal afkoelingsschema naar kamertemperatuur teruggebracht. Dit zorgt voor een optimale sterkte van de kraal.
Veel sieraden worden afgewerkt met .925 zilveren fournituren en .925 zilveren kralen en onderdelen. Ook wordt gewerkt met verzilverde onderdelen. Dit wordt steeds bij de omschrijving aangegeven.