Gespuis in het Weefhuis !

Dag allemaal,
Over een maandje is er een bijzondere expositie, met
3 bijzondere vrienden. Op een pracht lokatie in het sfeervolle Weefhuis, in Zaandijk. Zie hieronder onze flyer. En klik op de linkjes voor de alle smeu√Įge details ūüôā

Ons verhaal:
https://www.hetweefhuis.nl/gespuis-in-het-weefhuis/

En wat we exposeren:
https://www.hetweefhuis.nl/kunstwerken/?wppa-cover=0&wppa-occur=1&wppa-album=144

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

Atelier weer ‘back to normal’

Deze zomer hebben we niet stilgezeten….. er waren heel veel demonstraties op lokatie en ook is het atelier de hele zomer open geweest voor cursisten. Met name mensen die na hun basisworkshop een strippenkaart Vrij Branden hebben genomen hebben we regelmatig te gast gehad achter de brander.

Nu is het alweer oktober…. de rust is teruggekeerd, en het ritme in het atelier is weer vrijwel als vanouds. Met dit verschil dat het atelier op dit moment meestal open is op woensdag, vrijdag en zaterdag. Maar komen deze dagen voor jou niet uit, dan kijken we natuurlijk – zoals altijd – naar andere dagen in de week. 

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

Demonstraties in Laren, Bussum en Huizen

Op zondag 10 september zijn we weer aanwezig op de Info-markt in Laren. Dit keer niet op De Brink, maar bij het nieuwe Singer-theater dat dat weekend officieel geopend wordt. 
Als alles volgens plan verloopt geven we dan ook demonstraties.

Op zaterdag 16 september laten we in de Bibliotheek van Bussum zien wat u kunt maken tijdens de workshops Glas Smelten bij de
Volksuniversiteit. 

En op zondag 17 september zijn we vanaf 10 uur aanwezig op de Kunstmarkt van de Huizer Havendagen. Met brander, én een mooie selectie sieraden.

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

20 en 21 mei: Atelierroute Laren

Volgende week zaterdag en zondag bruist het weer in Laren.
Ruim 50 kunstenaars doen dan mee aan de Larense Atelierroute.
U kunt dan hun werk en atelier bekijken. 

Natuurlijk doen wij ook mee. Niet vanuit het atelier aan de Smeekweg, maar weer vanuit het mooie kantoor van notaris De Boer, aan de Eemnesserweg. Hij en zijn vrouw zijn bereid hun ruimte beschikbaar te stellen, omdat zij vinden dat zij er ook voor de (Larense) gemeenschap moeten zijn. 

Vorig jaar was het een groot succes. Dit jaar hopelijk opnieuw.
Behalve mijn werk vindt u er ook de kunstwerken van schilderes Anna Tananyan.

Later meer informatie.

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

Soest: Miniatuur Bi√ęnnale

Nog deze maand te zien: de 4e Miniatuur Bi√ęnnale in Soest.
Tot en met 28 januari 2017 het werk van ruim 50 exposanten.
De opdracht: maak twee kunstwerken van maximaal 10 x 10,
of 10 x 10 x 10 cm.

Ook mijn werk hangt er. En omdat het aan de muur moest kunnen hangen, heeft mijn steun en toeverlaat een heel speciale constructie gemaakt. Hieronder de test-opstelling   ūüôā
Het echte resultaat uiteraard te bewonderen in Soest!

 

 

 

Locatie: HazArt kunststichting 
Pimpelmees 3 ‚Äď 3766 AX Soest 
Openingstijden kunstzaal: 
wo. t/m vr. 10.00-17:00 uur 
zaterdag 10.00-16:00 uur 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

Schot in roos

En nog een:

 

Lieve Amanda,

We hebben een superfijne dag gehad! Het was een schot in de roos om DIT samen te gaan doen!
En hoewel het een ingespannen bezigheid is, heeft het kralen-maken ons juist een ontspannen dag bezorgd in ons drukke leventje.
We hebben n√° de workshop – samen met de mannen – heerlijk gegeten en we raakten er niet over uitgepraat. Je legde alles heel rustig en goed uit en datzelfde gold voor Ruby.

Dank je wel voor de leuke foto’s. Samen met de gemaakte kralen vormen die een mooie herinnering.
We zijn benieuwd, hoe het visje voor ons nichtje Рwordt. Het is een bijzonder cadeautje en het is haar zó gegund! Ze heeft op 30 april haar broertje van twee verloren (hersenbloeding na twéé hartoperaties) en mag nu even extra verwend worden.

Nogmaals: heel veel dank en succes met al je volgende cursisten.
Hartelijke groet,
Marja

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

Hartelijk bedankt!

Fijne reactie van een cursiste.

Hartelijk bedankt voor de ontzettend leuke, leerzame workshop. Marja en ik, maar ook onze schoonzussen, genieten nog na!
De rust en de fantastische hulp van jou en Ruby, jullie vakmanschap, de prachtige materialen, hulpmiddelen en gereedschappen, de mooie werkplekken hebben zeker bijgedragen aan deze leuke dag!
En dan nu ook nog eens de verrassing van wat er van onze inspanningen geworden is……. leuk en mooi. Dank voor de cadeautjes, die jij er nog eens bij deed. Via de whatsapp hebben we elkaars kralen bewonderd. Zo verschillend, maar allemaal heel fraai.
Mochten we ooit merken, dat iemand een leuke workshop zoekt, dan zullen we zeker jouw naam naar voren brengen! Je hebt het naar ons idee prima voor elkaar!
Een hartelijke groet,
Anjo

 

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

Op naar Miniatuur-Bi√ęnnale

Hij is afgelopen: de expositie Kleur, Kracht en Passie, in het BEL-kantoor in Eemnes.
BEL is het gemeentehuis van Blaricum- Eemnes-Laren. De opening was 8 september j.l. Er waren veel belangstellenden, leuk dus voor ons exposanten. We waren met ons
twaalven, en ons gezamenlijke werk was gevarieerd en fraai tentoongesteld in de
lichte en open expositieruimte.
Hoeveel belangstellenden er zijn geweest is mij niet bekend, maar voor mij was het
resultaat heel prettig, met een aantal verkopen en opdrachten.
Nu ben ik bezig voor de Miniatuur Bi√ęnnale, die begin december gaat starten. Later meer daarover.

 

BEL ART 29 - affiche - uitnodiging- definitieve versie jpg

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

Landgoed Zonnestraal, Hilversum

3 juli a.s. is de opening van de tentoonstelling op het prachtige Landgoed Zonnestraal, in Hilversum. In het Mr. H.C. Dresselhuyspaviljoen exposeren 18 kunstenaars hun werk. Elk weekend is de expositie te bezichtigen, van vrijdag t/m zondag, telkens van 12.00 – 17.00 uur.
Regelmatig zijn er extra activiteiten, en telkens zijn er kunstenaars aanwezig om toelichting te geven bij hun eigen werk, maar ook dat van de anderen.

Het gebouw is op zich ook al de moeite waard om te bekijken. Binnenkort zal ik er foto’s van plaatsen en er meer informatie over geven. Dan wordt ook duidelijk waarom de expositie de titel mee heeft gekregen: Wie is bang voor blauw?

Meer informatie: www.kunstinlaren.nl

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen

19 maart t/m 19 mei!

Dit weekend is in Zegveld (bij Woerden) de expositie van start gegaan van een groepje kunstenaars uit Laren. We exposeren tot en met maandag 19 mei in Buitenplaats De  Blauwe Meije en ons werk is elk weekend te bekijken en te koop.

Alles kwam aan het rollen via vriendin Marga Miltenburg (van Sprekersbureau Zij Spreekt, uit Woerden) en Rebecca de Boer van Buitenplaats De Blauwe Meije  (www.deblauwemeije.nl)

1-De_Blauwe_Meije_terras_mooi_weer-1

Copyright 2010

Copyright 2010

Afgelopen vrijdag hebben we ons werk ingeladen, naar de lokatie gebracht en ingericht. Met plezier, want De Blauwe Meije is een prachtige, unieke en inspirerende lokatie, middenin het Groene Hart. Heel centraal dus, maar toch weg van de grote drukte.

Er is prima ruimte voor trainingen, workshops en bedrijfsuitjes, een galerie en beeldentuin, en een heerlijk terras aan het water. Slapen kan je er ook, want er is een fraai Bed & Breakfast!

Ideaal om er eens naar toe te gaan, iets op het terras of in de verbouwde hooimijt te gebruiken (hoofdzakelijk zelfgemaakt en biologisch), door de tuin te wandelen en ook daar onze kunst te bekijken, met een bootje richting Nieuwkoopse Plassen te varen of een mooi rondje op de fiets te maken.

2_De_Blauwe_Meije_vanaf_het_riviertje_de_Meije_ 3_blauwe meije 015 4_Kanoos_op_de_Meije_01 3_Doorgang van Nieuwkoopse-plassen naar Meije- Watertoren-Piet-Potlood 6_IMG_1526 5_Kano_aankomst-in_de_Meije

De Blauwe Meije is open: elke zaterdag en zondag van 12.00 Р17.00 uur. En andere dagen op afspraak. Elke zondag vindt u er ook 1 of meer van de exposerende kunstenaars uit Laren. Wij zijn: Hilde de Rooij, Elize van der Werff, Ank van der Zee, Ineke Vaasen, Janine Boot, Bettie Bruin, Betsy Veenman, Susanne Vianen en Amanda Spoel.

 

 

 

 

Geplaatst in Algemeen | Een reactie plaatsen